luni, 3 iunie 2013

Despre Bologna
1.Localizare : Bologna este un oras din nordul Italiei si se află la o distanță de circa 125 km de Marea Adriatică, 84 km de Ravenna si 105 km de Florența.
2.Istoric : Fortificata de Celti, ridicata la rang de municipalitate de Romani si cu urme evidente dealungul secolelor de la Huni, Austrieci si Francezi s-a sbatut pentru independenta. A fost casa unor personalitati ca si J.C. Bach, W.A. Mozart, Verdi, etc.
3. Cai de acces  : aeroportul international Guglielmo Marconi (Bologna IATA: BLQ) este la citeva minute de centrul orasului.
Bologna Centrale este a 5 a statie de tren ca marime din Italia si este datorita locatiei geografice un important nod feroviar. In aprox 30 min se poate ajunge la Milano sau in 2 ore 30 la Roma.
Fiind la intersectia autostrazilor A1, A14 si A13 este usor accesibil de oriunde din Italia cu masina.
4.Atractii turistice :
Fantana lui Neptun - Construita in 1566 de Tomaso Laurenti di Palermo , este situata in vecinatatea Pietei Maggiore. In varful fantanii troneaza statuia lui Neptun, zeul roman al marilor, inconjurat de un grup de ingeri si pesti.
Biserica San Petronio - este situata in Piata Maggiore. Este a cincea mare biserica din lume si poartă Hramul Sfantului Petronius, sfant protector al orasului Bologna.
Teatro Anatomico - construit in intregime din lemn de cedru, cu celebra Sala "Stabat Mater", in care se tineau lectii de medicina.
Santo Stefano -  parte a unui frumos complex mentionat pentru prima data in anul 887 format din 7 biserici
5.Cultura : Bologna găzduieşte o serie impresionantă  de evenimente: muzică, artă, dans, cultura, sport, targuri şi pieţe. Bologna Festival un festival de muzică clasică, are loc de doua ori în cursul anului: în primăvara între martie și mai şi în toamna între octombrie şi noiembrie.
6.Unde mancam 
Osteria Dell’Orsa – mereu aglomerata, frecventata de localnici  si citeodata noaptea cu muzica live. Ai posibilitatea sa iei cu tine si pasta facuta in casa tipica regiunii.
Pizzeria La Brace – daca doresti ceva ieftin si delicious asta este exmplu perfect. Locatia este decorate nostim, chelnerii prietenosi si bugetul alocat este intre 4-8 eur / pizza.
Le Stanze – o sa ramii surprins sa vezi ca barul este de fapt o fosta capela privata din sec 16. Intre 18 - 21 sera ai cele mai bune oferte pentru un aperitiv. Bauturile sunt intre 6 si 9 EUR, un fel principal in jur de 15-20 EUR.
7.Unde ne cazam :
Starhotel Excelsior – hotel bun linga gara si la 10 minute de mers de centru. Are bar, restaurant, parcare si sala de fitness.

8.Preturile specifice localitatii :
- o bere la 0,5 l 2,5 EUR
- Meniul zilei este in jur de 8 EUR/pers si poate fi lasagna sau paste.

9. Se poate opta pentru un zbor cu stop din Bucuresti sau alte localitati din Romania catre Bologna. Se zboara pe aeroportul international Bologna ( IATA: BLQ ) sau Guglielmo Marconi Airport ( ICAO: LIPE ). Pentru bilete de avion ieftine recomand Aerotravel.

Un taxi costa 15 EUR/sens  sau pentru transfer in comun 6 EUR/sens
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu